Jdi na obsah Jdi na menu

Biatlon 2017

22. 1. 2017

Biatlon

14.1.2017

jbs.jpg

 

Prvním závodem ze serialu Jívovské Ligy byl Biatlon. Biatlon je v Jívoví poslední tři roky hodně zmiňované téma, bohužel v předchozích letech se sněhu příliš neurodilo a tak uspořádat závody bylo možné až letošní rok. Hlavními protagonisty biatlonu v Jívoví byli Ladislav Smejkal a Milan Tůma. V letošním roce patří velký dík Františkovi Uhlířovi, který během týdne dokázal všechny zorganizovat a připravit tak krásné závody. Zároveň před závody byl založen Jívovský Biatlonový svaz a jeho prezidentem byl jednohlasně zvolen Milan Tůma, který během závodu operativně řešil vzniklé problémy a udržoval ohromnou atmosféru závodu.

img_4912.jpg

 

 

Závodu s pouze jednou kategorií se zúčastnilo 15 mužů z a 5 žen. Favorité se po celý závod drželi na předních příčkách a zdálo se že dopadne vše dle předpokladů, když do závodu vlétl jako předposlední startující Roman Pohanka.

vitez-zavodu-roman-pohanka-strelecka-polozka-v-leze.jpg

 

 

Ten čistou střeleckou položkou v leže a pouze s dvěma chybami ve stoje vyhrál závod s časem 13:43. Roman předvedl velice dobrý střelecký výkon, druhý nejlepší v závodu, lepším střelcem byl jen Ladislav Smejkal který pouze jednou chyboval při střelbě ve stoje.

start-ladislav-smejkal-nejuspesnejsi-strelec-v-zavode-5misto-s-jednou-chybou.jpg

 

 

Pro druhé místo si dojel Josef Láznička, který za vedoucím mužem závodu zaostal pouze o 4 vteřiny, na střelnici se mu také dařilo zaznamenal dvě chyby v leže a jednu ve stoje.

josef-laznicka-pri-sjezdu-v-zavode-2.misto.jpg

 

 

Třetí místo vybojoval Jiří Čech který se na první střelecké položce trápil a s pouze jednou trefou musel na čtyři trestná kola, Jiří ale závod nevzdal a předvedl brilantní lyžařský výkon a dohnal svoji ztrátu, na druhé položce se mu ve střelbě začalo dařit a odjížděl s pouze jednou chybou, za vítězem zaostal o 24 vteřin.

jiri-cech-prijizdi-na-strelnici-v-zavode-3.-misto.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář